Пропускане към основното съдържание

Фрагменти на една Мисловна перверзия



Не би назовала причината защо не може да е с него. Не защото е невъзможно, а защото възможността да бъде с него би означавала да страда дълги години докато не бъде с него. И не защото е опасно, а от страх, че мислите й я превръщат в перверзница. Но как мислите могат да те направят перверзен, всеки път си го задаваше този въпрос. Щом са само мисли, значи ги няма в пространството. 
- Нека си помисля за еднорог, ще го кръстя Клео, ще си играя с него и ще му реша розовата грива. Нима този еднорог действително ще го има? Разбира се, че не, тогава и тази моя мисловна перверзия, която никога не ще приведа към практика, всъщност е халюцинацийка. Тя реално не съществува, заключена е само в мозъчната ми кора, откъдето преминават безброй невронни жички. Тогава защо се самоизмъчвам по този начин, сам съм затворник на своите мисли. Типично по Сартр пак преминава неделя сутрин, страдам, че не мога да бъда нищо друго освен себе си и своите мисли. Завиждам на собствената си кръв, която се отделя от мен, защото тя най-после НЕ Е МЕН.

 Единствено Синият човек я видя. Той успя да чуе всяка нейна дума. В дните, в които той не я виждаше, тя остаряваше с един век, косите й прокапваха и зъбите се разсипваха, ръцете й трепереха от несигурния делник, а устните й се пропукваха на милион сухи линии. Погрозняваше тя или не искаше да бъде хубава за никой друг. Беше й безразлично. Когато си говореха, сякаш и тя ставаше като него, говореха си тайно, с очи и жестове, непонятни за другите около тях. Имаха си таен език и беше забавно. Синият човек отдавна беше хлътнал, влюбен, обичащ, такъв, който не откъсва поглед от първата си любов и никак не може да скрие това чувство. Проблемът беше тя, уплашена, объркана, потънала в перверзия и безпокойство. Когато перверзията е само мисловна и не подлежи на какъвто и да е вид поведение, дали е истинска перверзия. Всичко, което имаше той беше време. Единственото, което нямаше тя беше време. Той беше син, а нейните цветове отдавна клоняха към ярко червено. Житейска трагедия или по-скоро лична.

мисловната перверзия съсипва
ръце завързани, отворен мозък
разрязвам последните квадрати
на тялото, от което се посипват
сърцето, далакът, всички кости
ще спрат ли да се появяват пеперуди
всеки път, когато той ме забележи
плодът е най-вкусен в дните
в които най-тежко е заразен

-------
когато невинният примамва
всички ръце на виновния са по погрешка притворени.


Коментари

Популярни публикации от този блог

Вятър

И тази нощ ще бъда Вятър, вилнеещ тъй самотен из града, ще бъда без лице, тяло и без сянка, за да не мога лесно да се приземя. А Вятърът захвърля всички чувства, които го потискат и шептят, обаче с думи, завързани със котва, те приказка измислена четат. А Вятърът не вярва на онези, които свалят от небето му звезди и в дар му дават всичките комети, реалност иска той – не ще ги оцени. Виелица е, но зима е, нормално. Вятърът замръзна под дъжда и бе подминат тъй профанно, и бе убит от всеки със слова. Но мина някой и стопли го за малко и светнаха по-ярко нощните звезди, реших да бъда Вятър, но за кратко, изгубих се в най прекрасните очи. (26.12.2011)
  Сред снега звънлив и тихо в мрака през нощта изникна минзухар. И дълго беше сам, но ето стана наоколо лилав простора цял. Лъчите стопиха снежната премяна и всяко тайно чудо стана явно. Земята зажадува дъхава промяна, теменужена мелодия засвири трайно. Деца извика пролетната песен в букет от трепети поникнали, за радост, за живот чудесен след бурите се раждат изгреви.

И люляците се превърнаха във птици..

И люляците се превърнаха във птици, когато срещнах твоята усмивка, а беше пролет, боцкаха карфици от минали любови в болезнена обвивка. И слънцето с дъжда измисли песен, а мен престана да ме има, разтворихме се в цвят телесен, един във друг се смесихме двамина. А вятърът разпали огъня изстинал, в секунди светът се преобърна когато сляхме се в едно, но ето, как съня в реалност да превърна? 22.05.2012